מאפה פילו עם דג בורי וירקות \\ ניסי גולדרייך

חיה ספיר No Comments on מאפה פילו עם דג בורי וירקות \\ ניסי גולדרייך

לכבוד שבת מתכון מיוחד לדג בורי במאפה פריך עם צנוברים וזיתים מלוחים בשילוב של מרקמים וטעמים מיוחדים במראה חגיגי לכבוד שבת קודש

17:38
26.04.24
אבי יעקב No Comments on בחזור הביתה: השר בן גביר נפצע בהתהפכות רכבו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

מרכיבים:
תבנית שקעים למאפינס
8 עלים של בצק פילו

למילוי:
2 פילה של בורי (או כל דג שאתם אוהבים) ללא עור חתוך לקוביות
2 כפות שמן שומשום יפני טהור
2 כפות רוטב סויה
2 כפות שמן זית
חצי לימון סחוט
1 פלפל חריף חתוך לטבעות דקות
20 זיתי קלמטה
חופן צנוברים קלויים
צרור בזיליקום קצוץ
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
עירית או בצל ירוק קצוץ לטבעות
רבע כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס

הכנה:
1 מערבבים בקערה את הדג עם שאר מרכיבי המילוי ומתבלים ומערבבים היטב

2 מחממים תנור ל180 מעלות

3 לוקחים 4 עלים של פילו כשהם אחד על השני ומחלקים ל6 ריבועים שווים

4 מברישים כל עלה במעט שמן זית ומניחים שוב אחד על השני

5 מסדרים בתבנית שקעים את העלים והמדקים לדפנות כמה שאפשר וממלאים כ 2 כפות מהמילוי

6 מכניסים לתנור במסילה אחת לפני האחרונה ואופים 15 דקות ומוציאים

להגשה בשבת כדי לא לאבד את הקריספיות של המאפה יש לחמם על פלטה ללא כיסוי



0 תגובות